All these long years it was in the Shire, under my very nose.

Leestijd: < 1 minuut

Oplopende kosten voor zowel bedrijven en particulieren. Zoals reeds eerder geschreven zal ons drinkwater een stuk duurder worden, tot wel 25%. Zo weet bijvoorbeeld de ‘VN’ te melden dat de huidige voedselcrisis door een tekort aan meststof in 2023 zelfs kan verergeren. Daarbovenop komt uiteraard de verhoging van de energierekening

Nou ja, u snapt wat ik bedoel. Negatief nieuws” all over the place”. Je kunt jezelf hardop afvragen waarom de wetenschap nog niet in staat is geweest om een oplossing te vinden voor het energieprobleem. Gevoelsmatig denk ik dat we dit binnen handbereik hebben, maar dat we zo geïndoctrineerd zijn in onze manier van denken, dat we dit nog niet zien. Of zoals Gandalf het zou zeggen:

“All these long years it was in the Shire, under my very nose.”

Berichten als deze lijken er alleen maar te zijn om hoop te geven. De wetenschap staat in ieder geval niet de mensheid tot dienst, dat is zeker.