Leestijd: < 1 minuut

Binnenkort gaan we beginnen met de aanleg van een Walipini. Het gat hadden we enige tijd terug al wel gegraven, maar tot dusver mistte ik een stukje creativiteit om ermee aan de slag te gaan. Maar goed, een video op Youtube heeft hierin enige verandering gebracht. In deze video wordt duidelijk uitgelegd waarmee je allemaal rekening dient te houden en geeft je echt handvatten om een dergelijk systeem op te bouwen. Naast het verbouwen op het land wordt de Walipini een welkome aanvulling op de eigen voedselvoorziening, daar ben ik van overtuigd. Naast dat ik de video heb bekeken heb ik ook het bijbehorende boek gekocht. Ik zal tijdens de aanleg een aantal foto’s maken en op deze site delen, wellicht heeft het een inspirerende werking-)

Hieronder vind je tevens een uitleg van het Benson Agriculture and Food Institute.

Meer informatie volgt…..

Het gat wat bij ons is gegraven is 8 m x 12 m. Een behoorlijk gat dus.