Droogte en watertekort?

Leestijd: < 1 minuut

In de media is men alweer druk bezig om aan te geven hoe warm het de komende dagen wel niet kan worden. Men spreekt zelfs van een supperhittegolf. Het is een hersenspinsel, maar of het weer in Europa nu wordt veroorzaakt door geoengenering of niet, het past goed in de agenda’s die momenteel ten volle in uitvoer worden gebracht.

Hydrologen

Uiteraard worden er weer diverse ‘experts’ van stal gehaald die de oplossing voor de toekomst wel voor handen hebben. Ook weet men uiteraard de oorzaak van dit alles: klimaatverandering en wel door de mens veroorzaakt.

Over de menselijke inmenging betreffende het weer rept men uiteraard niet.

Onze aardkorst bedraagt grote hoeveelheden water die vastligt in de diepere lagen. De hoeveelheid water benadert die van de hoeveelheid die aanwezig is in onze wereldzeeën.

Bronnen: