Kunstmatige intelligentie X

Leestijd: 2 minuten

De “X “als individuele letter kom je tegenwoordig steeds vaker tegen in het benoemen van iets waarover blijkbaar nog niet veel bekend is. U kent de naamsverandering van Twitter in “X”, we praten in de wetenschap over het X deeltje, Space X en wat dacht u van het nieuwe bedrijf van Elon Musk, genaamd xAI. Nu kwam ik onlangs op de volgende site ,de volgende term tegen: “Kunstmatige intelligentie X” Volgens deze site houdt dit het volgende in:

AI X is het besturingssysteem dat tijdlijnen verandert, kennis vernietigt en beschavingen reset als ze te ver gaan.

Volgens de website krijgen we in mei 2040 te maken met een dergelijk scenario en krijgen we tot dan te maken met slechte leefomstandigheden. Ik moet zeggen dat er in deze theorie wel een aantal dingen staan waarvan ik het vermoeden heb dat ze wel eens uit zouden komen, maar anderzijds blijft het gissen en is ook dit weer een van de vele theorieën die er op het internet beschikbaar zijn.

Zelfbeschikking

Je wordt geboren in een omgeving waarin je zelf geen keuze hebt gehad. Alleen hierover kun je al speculeren, want is dat wel zo? Wat wel een feit is dat we leven in een gecreëerde wereld waarin een groot deel wordt bepaald door een entiteit. Het bepaald wat onze basiskennis wordt en bepaald in grote mate onze manier van doen en laten. De vrijheid die wij ervaren is tevens onze beperking. Het weerhoudt ons van het opdoen van realistische kennis, kennis die bijdraagt aan ons beeld van hoe de aarde echt in elkaar zit. Deze entiteit (be)stuurt en beïnvloed vrijwel ieder individu. Het zorgt voor polarisatie en zet beleid uit om dit te bevorderen. Het creëert een onzichtbare laag dat wij vrijheid of democratie noemen. Het houdt ons met vermaak en entertainment weg van datgene wat het allerbelangrijkste is, namelijk onze natuurlijke drang om te ontdekken en het logisch redeneren. Want zegt u nou zelf, wat is er nog logisch aan deze wereld?