De theorie der theoriën

Leestijd: 2 minuten

Iedere dag besteden mensen, waaronder ikzelf, tijd en aandacht aan het schrijven van artikelen over de elite die ons dagelijks leven grotendeels bepaald. Allerlei theorieën komen daarbij ter tafel, waarbij de elite ook haar best doet om af en toe iets op te lichten zodat de discussie verder kan gaan. Of dit dan waar is of niet doet niet ter zake, de oneindige stroom aan theorieën wordt weer vervolgd.

Moderne slavernij

Voor mij is het overigens geen theorie dat er een selecte groep mensen is die bepalend is voor het leven op aarde. Slavernij is nooit afgeschaft, alleen de betekenis en vorm die het inhoudt is iets veranderd. Onze dagelijkse gang van zaken is daar een voorbeeld van. Het principe van werken, slapen, eten en vermaak. Het idee van vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om uit te gaan, in het bos te lopen, om op vakantie te gaan. Met andere woorden, de vrijheid om ons te verplaatsen geeft het idee dat we echt vrij zijn. Maak daarnaast een rijtje met verplichtingen en maak voor jezelf de balans op. Velen zullen ook dan niet zien en begrijpen wat er echt aan de hand is en dat van vrijheid totaal geen sprake is. Moderne slavernij, dat is het. Het merendeel is echter al zo geïndoctrineerd dat men de dagelijkse gang van zaken normaal vindt.

Bewust onbewust

Video’s van iemand die onherkenbaar in beeld iets vertelt over de geheimen van de elite? Er wordt iets vertelt over de “echte ” werking van de aarde en de theorieëncarrousel draait weer op volle toeren. Onherkenbaar of niet, men doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de theorieëncarrousel maar blijft draaien. Martin Vrijland met zijn simulatiedome, Godgevlamste of John Levi met hun crater theorie, plasmamaan, Vibes of Cosmos, Tartaria, mudflood, vermiste kinderen, orphan train, weermanipulatie, frequenties, geschiedenis, geld, 5e dimensie, het grotere plaatje etc. etc. Bewust en onbewust worden theorieën de wereld in geholpen om mensen aan het twijfelen te brengen, althans die daar open voor staan. Het internet is daarbij een uitstekend instrument om in kaart te brengen hoe groot de groep andersdenkenden is. Als je daarbij invloed hebt op voor -en tegenstanders dan is de cirkel weer rond.

Het klopt niet

Het klopt niet. Dit las ik gisteren tijdens de 1e dag van de fietsvierdaagse. Het was tekst wat op een poster stond en voor het raam was geplakt. De enigszins vergeelde poster herinnerde eventjes aan de coronaperiode die voor de menigte alweer lang verleden tijd blijkt te zijn. Dat zijn ook wakkere mensen, zegt mijn vrouw tijdens het zien van de poster. Maar is dat wel zo? Want wanneer ben je wakker?

Kern van waarheid

In de verschillende theorieën zal een kern van waarheid zitten. Het zijn de dingen waarover we mogen discussiëren, iets wat bewust naar buiten wordt gebracht om dit te stimuleren en om ervoor te zorgen dat de verschillende theorieën in stand worden gehouden.

Maar goed, even terugkomend op de verschillende onderwerpen en namen die ik net heb genoemd onder het kopje “bewust onbewust“. Pak je de theorie van Martin Vrijland, die is gebaseerd op de video’s van Vibes of Cosmos. Wie zit er achter de video’s,? Een of andere Stergios? Hoe komt hij aan zijn kennis en beeldmateriaal? Vaag, het is allemaal vaag.

Enfin, we maken ons op voor de 2e dag van de fietsvierdaagse.