Leestijd: 2 minuten

Men noemt het “nieuws” en het is één van de belangrijkste onderwerpen waarmee wij dagelijks de dag volmaken. Over nieuws praten en denken zijn naar mijn mening de kernpunten die van invloed zijn op onze dagelijks doen en laten. Als individu word je meegezogen in een idiote wereld waarin één simpel berichtje, waar of niet, ervoor zorgt dat je omgeving in een soort trance raakt. Communiceren met deze groep mensen is sowieso al lastig, omdat moeilijke vraagstukken zoveel mogelijk worden vermeden. Men stelt zichzelf geen levensvragen. Het is hoe het is, toch?

Nee, men vindt het normaal dat zo’n beetje alles wat we doen wordt bepaald en gemonitord. We worden dagelijks bezig gehouden en gaan erin mee omdat we moeten! De één wat meer en de ander wat minder, dat klopt allemaal wel. Echter in grote lijnen vervullen we allemaal onze rol, ook degene die zeggen dit niet te doen. Je hebt namelijk geen of laten we stellen weinig keus. We betalen allemaal belasting en vinden het normaal dat er belasting wordt geheven over een deel van ons salaris of loon zoals u wil. Ach, u weet zelf ook wel hoe dit zit. Ik wil mijn kostbare tijd en energie hier niet niet aan verdoen, u weet zelf hoe het systeem werkt.

De mensen in mijn omgeving hoor ik veel mensen klagen over o.a de politiek, nieuws en koningshuis. Deze zogenaamde kritische mensen baseren hun mening op zogenaamde nieuwsfeiten zonder hierbij verder na te denken. over hun eigen levensstandaard. De standaard die voor een groot gedeelte niet eens door jou zelf wordt bepaald. De waanzin van alle dag speelt iedereen parten. Het is de rol die voor jou is weggelegd die bepaald wat je ermee doet. Stel je jezelf vragen over onze afkomst en trek je de huidige ‘wetenschap’ in twijfel? “Join the club” zou ik zeggen.