Leestijd: < 1 minuut

Het zoeken naar niet alledaagse informatie wordt een sport als je in de gaten krijgt dat de realiteit er toch iets anders uitziet dan je altijd gedacht had. De introductie van het internet heeft de speurtocht wel wat makkelijker gemaakt. Althans, dat lijkt zo. Het internet is volgens mijn mening een vangnet voor degenen die oprecht anderen aan het denken willen zetten. Krijgt men teveel volgers of wordt de aanhang te groot? Dan is de kans groot dat er op de een of andere manier ‘korte metten’ mee wordt gemaakt. Hetzij door verwijdering van je website, sociale media of noem het maar op. Ook is het internet een plek van toenemende polarisatie. Mensen worden bewust tegenover elkaar gezet en in steeds meer gevallen blijkt men niet eens te discussiĆ«ren met een persoon, maar met kunstmatige intelligentie. Al vaker heb ik de gecontroleerde alternatieve media benoemd als een van de oorzaken hiervan, maar uiteraard valt ook te denken aan de mainstream media.

Het internet heeft er ook voor gezorgd dat we steeds meer aan een scherm zijn gekluisterd. De entertainmentindustrie draait op volle toeren en in alle mogelijke genres is wel iets te vinden. Voor elk wat wils. Uit ervaring kan ik u vertellen dat het heerlijk is om even ‘niets’ aan je hoofd te hebben. De komende periode ga ik hier meer aandacht aan besteden om te kijken wat mij dit gaat opleveren en waar ik de komende dagen over ga schrijven. Zonder de invloeden van buitenaf, althans voor zover dat mogelijk is uiteraard.