Iets uit het niets – deel 7

Leestijd: 2 minuten

Het internet zoals we dat nu kennen is een controlemiddel waarin verkregen data het belangrijkste middel is om de AI te voeden. Deze past aan de hand van de verkregen data de algoritmes aan , aan die van het individu en die van de massa. Met de kennis die wij nu hebben zou dit met behulp van de quantumtechnologie makkelijk moeten zijn. Waarom zou je in een wereldwijde energiecrisis alles in het werk stellen om datacenters in bedrijf te houden? Denkt u daar maar eens over na.

Dubbele agenda’s

U heeft wellicht wel gehoord van “The Great Reset” , Klaus Schwab, WEF, Bilderberg etc. etc. Ik heb hier ook al menig artikel aan besteed. Ontdekken is tevens aanpassen, je leert van wat je hebt gelezen en je gaat de dingen anders interpreteren. Vele artikelen op deze site zou ik nu niet meer hebben geschreven omdat ik ter zijne tijd hierover een andere of aangepaste mening heb gevormd. Wellicht heb ook ik teveel kostbare tijd verloren om hier de aandacht aan te besteden. Hetzelfde telt voor de artikelen in de mainstream media. Wellicht is dit ook wat ze willen. Je tijd verdoen aan dingen die je eigenlijk niets opleveren, maar je aandacht afleiden van datgene wat wel belangrijk is. Hetzelfde telt eigenlijk voor televisie kijken. Wat levert het je eigenlijk op, het is puur entertainment/vermaak. Wellicht kregen de eerste kritische denkers dit door en vermeden toen de tv, maar zochten hun heil elders. Met de occulte boodschappen die men verstopte in de tv programma’s en films wist men ook de kritische denker weer aan het beeldscherm gekluisterd te krijgen. Op zoek naar een verborgen boodschap. En had je er een gezien en ontcijferd? Dan kon je weer in een nutteloze discussie gaan met iemand om deze ervan te overtuigen dat we leven in een wereld van machtswellustige idioten.

Ik noem het de dubbele agenda. De boodschap die men geeft aan de argeloze kijker en de boodschap die men geeft aan de kritische kijker. Dat deze vervolgens een discussie voeren en zaken anders zien, dat is wat het is en wat maakt dat er zoveel verdeeldheid is.

Schijndemocratie

In een wereld van schijndemocratie:

  • worden er verschillende politieke partijen gecreëerd die voor verschillende politieke standpunten innemen die voorzien in de behoefte van mens(en). Een partij voor de dieren, klimaat, energie, etc. , etc. Door zoveel mogelijke verschillende opvattingen, die net allemaal even iets anders zijn creëer je wederom verdeeldheid waarin men elkaar soms letterlijk in de haren vliegt.
  • wordt je lid van een partij die een bepaald geloof of religie of standpunten van de betreffende partij aanhangt.
  • de partijen in kwestie vliegen elkaar in de haren tijdens politieke debatten die veelal live worden uitgezonden wat de schijn wekt, dat het wel degelijk uitmaakt waar jij voor staat en waar je stem naartoe gaat.
  • juichen mensen voor de monarchie, terwijl diezelfde monarchie zorgt en gezorgd heeft voor de vaak uitzichtloze (financiële) situatie van veel mensen.
  • Wordt overheidsbeleid uitgevoerd door de gemeenten en provincies.

FNV,CNV, VNO-NCW ,LTO, DSM, SHELL, AKZO, UNILEVER. KLM, NS ,denktanks en noem ze allemaal maar op. Stuk voor stuk hebben ze CEO’S die daar niets voor niets zitten, maar daar bewust zijn neergezet. Ze zorgen ervoor dat beleid wordt uitgevoerd. Zij zijn niet op de hoogte van het uiteindelijke doel, maar krijgen slechts een taak toegekend dat daarvan onderdeel uitmaakt. Zo voorkomt men dat men zicht krijgt op het totale plaatje.