Iets uit het niets – deel 6

Leestijd: 3 minuten

Steeds meer mensen staan te boek als complotdenker. Er wordt zelfs in de mainstreammedia aandacht aan geschonken. Met de komst van het digitale tijdperk is het veel makkelijker geworden om te traceren waar je interesses liggen en je als complotdenker te labelen. De komst van met name internet heeft het aantal complotdenkers doen toenemen. Uiteraard was men zich bewust van het feit dat er informatie op het net zou komen, dat wellicht anders nooit in een boek zou worden opgezocht. Je gaat je immers ergens pas in verdiepen als je jezelf vragen stelt of elders informatie vindt en je daarin wilt verdiepen. Men nam dus het risico voor lief, maar het uiteindelijke doel werd wel bereikt, namelijk zoveel mogelijk mensen aansluiten op het internet. Daarvoor moest men in eerste instantie heel veel toegiften doen om men zover te krijgen, althans bij de kritische denker’. Maar goed, ook de meest kritische denker, althans , die dat van zichzelf vinden, zijn op de een of andere manier te vinden op internet, waaronder ik.

Wat opvalt is dat het aantal alternatieve mediasites enorm is gegroeid, mede vanwege de pandemie(waar ik zeer zeker een mening over heb, maar dat terzijde). Als ik naar mijzelf kijk en ik heb overigens geen idee waar dat vandaan komt, ontstond er enige twijfel aan de echtheid, de betrouwbaarheid en de goede intenties van enkel van deze media. Het begon en begint steeds meer op een netwerk te lijken van personen die een cirkel leken/lijken te vormen en elkaar aan het werk hielden/houden. Feit en fictie worden verdraaid en gebracht als zijnde de waarheid, maar het is meer dan dat. Het is een psychologisch spel tussen u als waarnemer en de bron waarvan u ervaart. Vele zogenaamde alternatieve mediakanalen hebben een groot bereik en omzet.

Invloed

Is het een mogelijkheid dat dergelijke kanalen zijn opgezet met de intentie om u te lokken. Om u te scharen onder een (grote) groep gelijkgestemden met als doel uw vredig te stemmen? Zoals reed vaker aangehaald in deze serie wordt polarisatie ingezet als middel. Voor -en tegenstanders worden voorzien van verschillende platforms waarin ze zich herkent en vertrouwd voelen. Zodoende controleert men de massa, ongeacht de mening die u erop nahoudt. In het geldsysteem worden alle facetten die daarvan onderdeel uitmaken gecontroleerd. Onderaan die ladder staan u en ik. Een groot deel van de mensheid denkt in vrijheid op te groeien en hebben geen idee dat ze onderdeel uitmaken van een systeem gebaseerd op slavernij. In dat systeem wordt de illusie gewekt van vrijheid en keuze. In werkelijkheid is het een fuik die op basis van verdere automatisering ervoor zorgt dat de fuik steeds nauwer wordt. Een fuik die zorgt voor verdere polarisering, omdat dit het doel is.

AInternet

Ai zal in de toekomst steeds meer een onderdeel uit gaan maken van ons leven. De grens tussen datgene wat echt of nep is zal steeds meer verdwijnen. We vergeten steeds meer wat onze afkomst is en zijn ook niet meer in staat om daarover na te denken. Als AI het zegt, dan is dat zo. Deepfake foto’s en video’s kunnen simpelweg gegenereerd worden om iemand zwart te maken. Een artikel in de media of tv kan zodoende simpelweg gegenereerd worden op basis van een aantal trefwoorden. De polarisatie zal zodoende verder toenemen met als uiteindelijke doel een slaafs volk dat niet meer in staat is om zelf na te denken of kritisch vragen te stellen. Utopie? Ik help het u en onze kinderen hopen, maar zie al zoveel om mij heen gebeuren dat daarop duidt. Er worden duidelijke keuzes voor ons gemaakt. Het is een misvatting dat wij hier niets aan zouden kunnen doen, dat is een complete leugen. Wij moeten deze leugens gaan doorzien en niet meer toelaten. Velen zijn hier echter blind voor en hebben de keus gemaakt om onderdeel uit te maken van een corrupt systeem waarin status kan worden verdiend.

We denken omdat we gewend zijn om zo te denken. We denken omdat we zo geprogrammeerd zijn om te denken.