Iets uit het niets – deel 3

Leestijd: 2 minuten

Geld heeft invloed op alle elementen van ons bestaan en dat terwijl wij daar niet eens zelf een keuze in hebben. Een eigen keuze maken op basis van gezond verstand is sowieso al een uitdaging op zich. We kunnen rustig stellen dat het op geld gebaseerde systeem of financieel systeem, invloed heeft op iedereen. Of je nu werkt of niet, de invloed is er. Witwassen, criminele circuit, bankrekeningen, supermarkten, salaris, winsten, aandelen, effecten, efficiëntie, corruptie, fraude, macht, overvallen, abonnementen, winkels, bedrijven, eten en drinken, water, monarchie, politiek, olie, energie, huizen, hypotheken, scholen, overheidsinstellingen, huur, producten, media, reclame etc. etc. Alles in ons leven heeft te maken met en is gebaseerd op het financieel systeem.

GELD=STATUS

Blijkbaar heeft tot op heden niemand nagedacht over een alternatief. Een alternatief waardoor de kennis en creativiteit weer terugkomt bij de mens en waar kennis weer wordt overgedragen. Kennis die op zijn beurt weer discipline en respect terugbrengt dat we zijn verloren aan het op geld gebaseerde systeem. Nu zijn we overgeleverd aan een systeem dat zichzelf in stand houdt met gecreëerde crisissen en geen middel schuwt om dit in stand te houden.

Niemand nagedacht over een alternatief? Natuurlijk zijn die er wel en zullen die er ongetwijfeld ook vroeger wel zijn geweest. Alleen worden dergelijke ideeën belachelijk gemaakt, er is niet of nauwelijks aandacht voor of personen in kwestie worden (mond)dood gemaakt. De macht die men nu heeft over de wereldbevolking is stuitend en bij bij velen niet bekend. Het bizarre is dat je hiervoor niet eens een boek of website hoeft te lezen om hierachter te komen. Het begint bij jezelf en je ervan bewust te zijn dat je leven tot dusver is gebaseerd op keuzes waar jij zelf geen enkele invloed op hebt.

IQ

IQ is iets wat bedacht is. Het is een schaalsysteem wat de intelligentie probeert te meten. Net zoals men op scholen een plaatsingswijzer of leerlingvolgsysteem gebruikt om kinderen te labelen. Ook dit systeem maakt deel uit van het geldsysteem en het in stand houden van de hiërarchie van kansen. Met die opleiding heb je kans om dat te worden. De druk die daarbij op (jonge) kinderen wordt gelegd is immens en eigenlijk niet voor te stellen. Maar niet alleen bij jonge kinderen, eigenlijk telt dat voor iedereen. De druk om te presteren is er altijd. Je te houden aan een deadline, een betalingstermijn, een huurachterstand, een toets etc. etc.