Het beest zijn wij zelf

Leestijd: 2 minuten

In menig artikel die middels (alternatieve) media worden verspreid heeft men het over het beest, soms Satan genoemd of gevisualiseerd als het getal 666. Er zijn nog talloze voorbeelden die dit beest representeren, maar dat terzijde.

De wereld staat onder invloed van dit zogenaamde ‘beest’. De betrokkenheid van vrijmetselaars en illuminaten is zo gevonden. Dat deze op hun beurt zorgen voor de inrichting en bemanning van de maatschappij met al zijn functies, dat zien en horen we dagelijks, ook dat is een feit. Dat horen en zien gebeurt via een van de (social) mediakanalen, ook dat is een feit. Echter ook via zogenaamde alternatieve mediakanalen die laten horen wat wij willen horen. Dat geeft ons vertrouwen, want het is een bevestiging, een verklaring.

Bekijk het eens anders

Internet neemt steeds meer de vorm aan van de schijndemocratie waarin we leven. In het beginsel nog enigszins vrij en onafhankelijk, nu steeds meer gedomineerd door grote bedrijven, inlichtingendiensten, EU en noem al die grote clubs maar op. Censuur is het nieuwe normaal en we accepteren het allemaal. En het is juist dit accepteren waarin de sleutel zich bevind. De sleutel naar vrijheid en onafhankelijkheid. Een wereld waarin wederzijds respect normaal is. Het normaal wat zich in ieder mens bevind, maar dagelijks wordt onderdrukt vanwege werk en omdat onze (vrije) democratie dat van ze vraagt. Men wil graag mensen vertrouwen, men zoekt gelijkgestemden en heeft geen idee dat men zich inlaat met zogenaamde trollen. Nogmaals, de wereld is voor ons ingericht en onze keuzes zijn beperkt.

We laten dit echter zelf toe. De alternatieve media en internet in zijn algemeenheid is grotendeels ingericht door degene die ook onze maatschappij inrichten. Dit doen ze door ons enerzijds in toom te houden en anderzijds om ons tegenover elkaar uit te spelen. Dit is zoals het is en niet anders. Het beest creƫert, het is echter aan onszelf om dit te accepteren. Met andere woorden, wij zijn zelf het beest. Doordat een groot deel dit toelaat is de angst om er een andere mening op na te houden voor velen een groot dilemma. Bang voor verlies van vrienden en familie, precies wat het beest wil.

Ik geef toe, het dilemma is groot. Maar wat heeft het leven voor zin om maar te doen wat het beest wil? Waarvoor zijn wij hier? Om het beest te dienen? Het beest welke bestaat uit o.a. overheden die ons moeten behoeden en beschermen tegen? Ja, wat eigenlijk!

De ellende die we in onze grotendeels herschreven geschiedenis vinden is groot. Oorlog en o.a. honger is van alle tijden. Het lukt de mens maar niet om gezamenlijk ten strijde te trekken. Hoe is dit toch mogelijk zou je zeggen. Er lijken echter niet veel mensen bezig te zijn met deze vraag.

Er lijken echter niet veel mensen bezig te zijn met deze vraag

We worden overvraagd, althans zo lijkt het. Ik had twee jaar geleden ook niet gedacht dat ik een dergelijk artikel als deze nu zou schrijven. In het begin dacht en voelde ik ook dat er “iets niet klopte. In mijn persoonlijke zoektocht kwam ik erachter dat de alternatieve media ook niet is wat ze vertelt wat ze is, een uitzondering daargelaten. Het internet is opgetuigd als valkuil, zoals reeds eerder benoemd.

De alternatieve media en internet in zijn algemeenheid is grotendeels ingericht door degene die ook onze maatschappij inrichten.

Ga meer uit van uw eigen gevoel en kennis.