Leestijd: 2 minuten

Het internet. Een plek waarin je oneindig veel kennis kunt opdoen, met elkaar in discussie kunt gaan en van elkaar kunt leren. Internet heeft de kennis die we eerst elders haalden grotendeels vervangen. Met de komst van AR,AI en VR wordt deze kennis steeds zichtbaarder gemaakt en verweven in wat wij noemen de “echte of realistische” wereld. Het wordt ons steeds makkelijker gemaakt en we hoeven steeds minder zelf na te denken bij wat we doen.

De QR code, een digitaal ID, contactloos betalen, boodschappen scannen, zomaar een aantal van die handigheidjes waar we niet meer zonder kunnen. En dan heb ik het niet eens gehad over de smartphone, want zeg nu eerlijk, hoe smart is nu die phone?

Steeds vaker zie ik ouders met hun hoofden naar beneden en kijkend op hun telefoon, met naast hun lopend hun kroost of trouwe viervoeter. Totaal geen aandacht voor wat “echt” belangrijk is, maar als een zombie starend naar een ontzettend hilarisch videootje of berichtje wat ze net hebben binnengekregen.

De smartphone maakt ons niet slimmer, maar juist dommer. Stel dat we een internet blackout krijgen en dit geruime tijd aanhoudt. Voor vele mensen zal dit dan een reden zijn om hun leven te beƫindigen, denkt u niet? Internet bepaald een groot deel van u en mijn leven. We worden erin meegezogen en worden uit of afgezonderd van bepaalde delen van de maatschappij als we dit niet doen.

Het wordt echter tijd dat we ons steeds meer gaan afkeren van dit door het beest gecreƫerd systeem en onszelf een spiegel gaan voorhouden. Ons meer gaan richten op onafhankelijkheid, op eigen kennis en gaan samenwerken om dat te bewerkstelligen. Samenwerken om te komen tot een vrije vorm van internet, van vrije energie en van nieuwe kennis opdoen, zonder tussenkomst en indoctrinatie van het onderwijssysteem waarin u en mijn kinderen zijn opgegroeid.

WWW=WORLD WIDE WEB

Het wereldwijde web, het web waarin we ons dagelijks bevinden. Denkt u daar maar eens over na.