Leestijd: < 1 minuut

Wat weet ik eigenlijk van geld? Een nog betere vraag zou zijn, waarom weet ik er eigenlijk zo weinig van af. Op school wordt er niet of nauwelijks aandacht aan besteed, dus op zich is het niet zo gek,toch? Je hebt een betaal en-of spaarrekening, een hypotheek, een lening en toch weet ik er niet zoveel van. Ik kom nog uit de tijd dat we op de donderdagen aan het einde van de dag bij de werkgever langs gingen om een envelop op te halen met daarin het salaris van die week. Een betaalrekening was toen nog niet verplicht, dat kwam iets later. Het is echter niet te laat om te leren. In dit artikel neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar de betekenis van geld en welke belangrijke rol dit lijkt te spelen in onze huidige situatie.

Zo kwam ik een video tegen van John Titus(BestEvidence) waarin hij uitlegt hoe commerciële banken geld creëren en wat de oorsprong is van commerciële bankleningen. Ook gaat hij in op de sprookjes die verteld worden over het creëren van geld en legt d.m.v een concreet voorbeeld uit dat dit totale onzin is. Ik zou zeggen, kijken!

bronnen:

Solari Report – The Fed’s Silent Takeover of the US with John Titus

Debt by Design

Riba is usury. Usury is commonly understood as the lending of money

A New Monetary System Will Evolve in the Next 10 Years |

Building a more efficient, resilient and equitable international financial system that protects customers, enabling saving and investment for growth while supporting the creation of jobs and enterprises