Lang leve de niet gekozen……..

Leestijd: 2 minuten

Ik snap werkelijk niet waarom men nog geloofd in monarchie. Terwijl ons koningshuis ruim vertegenwoordigd was op het circuit van Zandvoort, moeten vele Nederlanders dagelijks elke euro omdraaien om rond te komen. Onze niet gekozen koning, althans niet door mij, had zelfs even tijd om te dollen. Uiteraard werd dit weer breed uitgemeten in het circus wat wij media noemen. Het is soms net of ze dit expres doen en ervan genieten dat het woede en irritatie opwekt bij de gewone man. Een andere verklaring kan ik er niet voor vinden. En laat dat ‘soms net of ze dit expres doen’, maar weg, want uiteraard doen ze dit expres. Terwijl een grote groep Nederlanders de weg naar het circuit ook wisten te vinden, kwam ons koningshuis ook nog even onaangekondigd langs. Tjonge, wat een pret. En ook onze eigen Max wist na de wedstrijd nog even te dollen, geweldig gewoon. Fantastisch om te zien, maar niet heus.

Sorry, maar ik kijk er toch echt met andere ogen naar. Het boeit me totaal niet meer, maar krijg het mee omdat onze eigen kinderen er wel naar kijken. Al die grote sporthelden, die onvoorstelbaar veel geld verdienen, maar zichzelf eigenlijk verkopen aan degene die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Het klinkt onvoorstelbaar, maar zo werkt het wel. Hoe wilt u anders verklaren dat topsporters zoveel geld verdienen ten opzichte van de hardwerkende man en vrouw. De man en vrouw die de economie draaiende houden. Topsport is vermaak, vermaak voor in eerste instantie de elite en in tweede plaats voor de gewone man. Degene met een bredere beurs kan zich veroorloven om een dergelijk evenement live bij te wonen, maar de gewone man en vrouw komen vaak niet verder dan dit te kijken op tv. En soms zelfs dat nog niet.

Het is idioot om mensen langs de kant te zien staan om het koningshuis toe te zwaaien. In tijden van gecreĆ«erde crisis zitten zij er warmpjes bij. Ze klagen echt niet over hoge gasprijzen, nee natuurlijk niet. Waar komt de status vandaan? En wie heeft ze die status gegeven. Wie heeft bepaald dat ze meer rechten hebben dan u en ik? Ik heb dat echt nooit gesnapt. Ik schrijf of type in dit geval wat ik voel. En dit voelt niet goed. Zoveel rijkdom tegenover zoveel armoede, althans in geld uitgedrukt. En men blijft maar zwaaien……