Leestijd: < 1 minuut

Zoals ik gisteren al schreef, verdwijnt er steeds meer historisch besef en daarmee waardevolle kennis. In dit geval heb ik het over authentieke bronnen zoals de verhalen van opa e.d. Uiteraard kun je stellen dat dit verhalen en daarmee de belevingen zijn van een persoon die destijds iets heeft meegemaakt. Als je zelf een dergelijke ervaring zou hebben dan is de individuele mening waarschijnlijk ook weer anders. Het gebruikte schema in het artikel van generaties was bedoeld om weer te geven hoe snel deze kennis en ervaringen verloren kan gaan.

Om maar aan te geven hoe snel dit gaat:

Een smartphone is een mobiele telefoon die uitgebreidere computermogelijkheden biedt dan alleen telefoneren en sms’jes ontvangen en versturen. Een smartphone kan beschouwd worden als een handcomputer of pda die tegelijk ook een telefoon is. In 2013 werden er meer dan één miljard smartphones verkocht.[1] Anno 2023 zijn de meeste mobiele telefoons smartphones, en worden ze vaak ook gewoon ’telefoon’ genoemd.

Dat bedoel ik, ‘gewoon telefoon‘. Alleen zag de telefoon die ik vroeger gebruikte er wel iets anders uit. Om maar aan te geven dat de taal gedurende generaties ook verandert. Daarmee wordt het voor toekomstige generaties lastiger om te begrijpen hoe zich iets heeft ontwikkeld. Een telefoon is immer een telefoon , toch?