Leestijd: 2 minuten

Eén van de stokpaardjes van de elite, de Formule 1. Als kind volgde ik als enige thuis de ontwikkeling rondom Jos Verstappen en de rest van het circus. Nu jaren verder, ben ik me inderdaad bewust van het feit dat het een circus is, want dat is het. En het is vooral bezigheidstherapie. Bezigheidstherapie om maar niet bezig te zijn of na te denken over wat er wel belangrijk is in het leven. Nee, een sport volgen waarin de acteurs van de sport miljoenen verdienen en het gepeupel mag zich fan noemen en een t-shirt of cap dragen. De vele aanwezige camera’s laten een beeld zien van uitzinnige fans uitgedost in de meest kleurrijke kledij en vooral ontzettend veel plezier hebben. Althans als je portemonnee dit toelaat. Dit terwijl de rest klaar zit voor de tv eveneens uitgedost en voorzien van een hapje en een drankje. Klinkt gezellig nietwaar? Eerlijk gezegd heb ik hier ook jaren aan meegedaan, als was dat onwetendheid.

Maar het is uiteraard niet alleen de Formule 1, het telt eigenlijk voor al grote sporten. Sporten die dagelijks worden gepromoot op de tv e.d. Dagelijks is er wel een live uitzending van een sport te volgen, ook al gaat het meestal nergens over. Sport valt onder entertainment en dat is wat velen ook graag willen, vermaakt worden. De diverse sporten geven echter ook een inkijkje in wat er gaat komen. Althans zo zie ik het. Zo zet men in de motorsport groots in op de ontwikkeling van e-fuels. En zoals u hieronder kunt lezen is duidelijk wat de bedoeling is.

Als onderdeel van F1 ’ s plannen om tegen 2030 Net Zero Carbon te zijn, is de sport pionier in een ‘ drop-in ’ 100% duurzame brandstof die niet alleen vanaf 2026 in F1-auto’s kan worden gebruikt, maar cruciaal kan worden gebruikt door de meeste wegauto’s over de hele wereld.

Maar goed, dat interesseert uiteraard weinig mensen. Ze zijn immers fan. Fan van iemand die zelf miljoenen verdient en acteur is van de immense wereldwijde poppenkast waarin we ons bevinden. Dat ze zelf bij de pomp staan en amper de tank vol kunnen tanken omdat de financiën dat nief toelaten, dat is bijzaak. De show must go on.