Leestijd: < 1 minuut

Kan het zijn dat de mensheid iedere honderd jaar een reset doormaakt? In een eerder artikel schreef ik hier al over. Op internet is over dit thema ook veel te vinden.

Maar goed, is het mogelijk? Wat opvalt zijn de wereldtentoonstellingen die vanaf 1850 werden gehouden en de bouwstijl en het technisch vernuft dat werd toegepast. De vele weeskinderen, de starforts, de prachtige gebouwen en de vele uitvindingen. Ik bedoel maar, eind 19e eeuw reden er al elektrische auto’s. We weten het simpelweg niet, maar kunnen alleen maar gissen. De generaties die toen leefden kunnen het ons niet meer vertellen. En van geschreven bronnen kunnen we niet vaststellen of deze ook authentiek zijn. Neem bijvoorbeeld de “Oeral Linda“, waarvan men in twijfel trekt of deze authentiek is. Met andere woorden, ze vertellen ons of iets waar is of niet. Als de media er aandacht aan besteed, dan is het merendeel van de bevolking overtuigd.

Wat gebeurde er in hemelsnaam aan het einde van de 19e eeuw, waar honderdduizenden kinderen over de hele wereld werden achtergelaten ( vaak gedwongen door de staat, als de moeder ongehuwd was ), en vervolgens naar alle delen van de wereld verzonden? 
Deze kinderen werden “Foundlings” genoemd en het was een wereldwijd fenomeen. Eenmaal in de gestichten en ziekenhuizen… De kinderen kregen toen verzonnen namen en werden vanuit steden naar het platteland gestuurd. Ze vonden pleegouders, werkten als boerenknechten of groeiden alleen op. Met een geheel nieuwe identiteit en geen kennis van hun erfgoed.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat het iets te maken heeft met ons bewustzijn. Helaas is ook daar de gecontroleerde alternatieve media op gedoken en is ook hiervoor een vangnet gecreƫerd. Ga uit van je eigen gevoel zou ik zeggen.

Bronnen: