Leestijd: < 1 minuut

De gecreĆ«erde armoede in Afrika is zo’n hardnekkig probleem dat het maar niet lukt om hier progressie in te maken. Een situatie die zo is gecreĆ«erd omdat dit ook de bedoeling is. Met de zogenaamde wetenschap die al zover is dat men hersenimplantaten mag inbrengen, zou men met een oplossingsgerichte manier van denken toch een eind moeten komen, toch? In een collectief moet het toch lukken om dergelijke landen te helpen om ervoor te zorgen dat men ook daar opgroeit in een omgeving dat kansen biedt. Kansen voor de toekomst.

Nee, zo werkt dat niet in deze wereld. Terwijl men Afrika leegrooft van al zijn waardevolle grondstoffen doet men voorkomen dat het een armoedig land is. En er zijn maar weinig mensen die daar vraagtekens bij zetten. Nee, laten we stadions bouwen en er een WK voetbal organiseren. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen hoe een groot deel van de bevolking daar naar heeft gekeken. En wederom weinig protesten hieromtrent.

Ik denk dat de ‘echte’ bevolking murw is geslagen door met name de periode van kolonisatie. Afrika wordt misbruikt op alle vlakken en geweld wordt gesubsidieerd. Om nog maar te zwijgen over de vele vrijmetselaarsloges en corruptie.