Leestijd: 2 minuten

De hersenen van de Ai is de data die de afgelopen decennia is vergaard op het internet. Eerst lokaal opgeslagen op servers waarna de ‘cloud’ zijn intrede deed en steeds belangrijker werd in ons dagelijks leven. Zowel op het werk als privĂ© is het werken in de ‘cloud’ niet meer weg te denken, sterker nog, zonder toegang tot de ‘cloud’ hebben we geen toegang meer tot onze accounts en bestanden.

Bovenstaande tekst is grammaticaal geanalyseerd door ChatGPT. Tevens geeft het een reactie op de tekst zelf.

ChatGPT

Wat is eigenlijk ChatGPT? Laten we het het system zelf vragen.

Wij voeden het systeem zelf

Wereldwijd vergaarde data vormt de kennis van AI. Al die data wordt aangedragen door de mens zelf. Al die automatiseringsprocessen van de afgelopen decennia zijn gebaseerd op data van de mens. Het lijkt dan ook geen toeval dat er sinds kort veel aandacht is voor deze zogenaamde chatbots. Men wil de mens voorbereiden op iets wat straks normaal is. Door alle opgeslagen kennis en de mogelijkheid om deze op te roepen wordt het al gaande automatiseringsproces verder uitgerold. Straks hoef je geen boeken meer aan te schaffen, want de kennis is al opgeslagen en daardoor te vinden in de ‘ cloud’.

Risico

Catherine Austin Fitts zei in de documentaire ‘Planet Lockdown’ o.a. dat ze willen dat ze de bevolking dom willen houden. Nu heb ik persoonlijk niets met Catherine Austin Fitts omdat ze naar mijn mening en onderzoek deel uitmaakt van een georkestreerd vangnet voor mensen die er een andere mening op nahouden, maar hierover later meer in een ander artikel.

Kink in de kabel

Stelt u zich eens een situatie voor dat er geen toegang is tot het internet en daardoor dus ook niet tot kennis. Want dat is de situatie zoals deze nu is. AI is in staat om PDF bestanden te lezen, handschriftherkenning middels OCR en is in staat om tekst uit video’s te halen middels spraakherkenning. Feitelijk is dus alle data dat men op het internet plaatst een nieuwe kennisuitbreiding van de AI.

Wellicht is het handig om de boekenkast weer aan te vullen met kennis die ten alle tijden te bereiken is. Want dat we op weg zijn naar een meer gecontroleerd internet, dat is aan alle berichtgeving wel af te leiden.