Leestijd: 2 minuten

Het nieuws van vandaag de dag bestaat louter nog uit Corona. En, wellicht is dat ook wel de bedoeling en wordt de huidige situatie gebruikt om andere zaken te regelen. Zaken die normaal gesproken wellicht aandacht hadden gekregen in de media en nu ondersneeuwen in de voortdurende nieuwsstroom betreffende Corona. Uiteraard is ook dit weer een “hersenspinsel”, maar vooruit. Een verhaal heeft twee kanten, nietwaar?

Lokale aanpak

Laten we direct tot de kern van dit verhaal komen. Hoe is het mogelijk, dat er zoveel mensen zijn die zonder enige kritische blik, dat geloven wat men hoort en ziet in de mainstream mmedia. Het lijkt dat een groot deel van de populatie van na de WO2 zo geindoctrineerd is, dat men alleen nog gelooft dat het de overheid is die de waarheid spreekt. Via de verschillende mediakanalen van de overheid wordt praktisch de gehele bevolking bereikt en wordt zonder enige discussie omtrent elk thema of onderwerp aangenomen dat het wel de waarheid moet zijn. Dat kan toch niet anders, want het is toch de overheid, dat zijn toch de mensen die wij gekozen hebben en die er voor ons zijn, toch?

Het was volgens mij Rosa Koire(die inmiddels is overleden) die ik hoorde zeggen dat het de lokale aanpak is die zo succesvol is. Het zijn de gemeenten waar wij als burger het meeste mee te maken hebben en krijgen. De gemeenten worden op hun beurt weer gecontroleerd door de Provincie. De Provincie op hun beurt weer door het Rijk. Als je een beetje gaat verdiepen in de organisatiestructuur, dan zul je erachter komen dat het een bureaucratisch geheel is waarin veel mensen denken door hun lokale politieke activiteiten iets te kunnen betekenen voor deze maatschappij. De waarheid lijkt echter te zijn dat veel thema’s en onderwerpen voor de toekomst al zijn vastgelegd door de overheid en dat hierin geen verdere bemoeienissen gewenst zijn van lokale overheden, gewoon uitvoeren!

De rol die wij spelen

Natuurlijk is het goed om (lokale)politieke ambities te hebben. Als je echter zo dicht op het vuur komt te zitten moet je op een gegeven moment toch in de gaten krijgen dat je er alleen maar zit voor “spek en bonen”. Zo is in het boek “The Nazi Roots of the Brussels EU” te lezen dat vele mensen die in de politiek zitten bijvoorbeeld geen flauw benul hebben van de wortels van de Europese Unie(EU). Ik raad u aan om dit boek te lezen om uw eigen mening vorm te geven. De Nederlandse versie kunt u hier downloaden. De (lokale) politiek is er voor de bühne,voor de show. Het geeft ons het gevoel dat we iets kunnen betekenen voor de samenleving of er in ieder geval enige invloed op hebben. Het is echter steeds meer de EU die regels oplegt en die de te voeren richting bepaalt. Het Europees parlement is ook zo’n voorbeeld van showpolitiek, waarin de leden geen enkel idee “lijken” te hebben wat hun rol echt is. Ook hier heeft men het idee echt iets te kunnen betekenen.

Kritische vragen worden niet meer gesteld.