Leestijd: 2 minuten

Het is werkelijk ongelovelijk om te zien hoe blijkbaar het merendeel van de Nederlandse bevolking als makke schapen achter elkaar aanloopt. Met of zonder klachten laat men zich testen, vaccineren en dwingt men mensen steeds meer om dit ook te doen. De druk vanuit de samenleving wordt steeds groter waardoor mensen zich gedwongen voelen om zich maar te laten vaccineren. We hebben het er maar druk mee. Op het werk of in de privésfeer, er is geen ontkomen meer aan. Er gaat vrijwel geen enkele pauze meer voorbij zonder dat er wordt gesproken over corona, maar vooral over het vaccineren. Ik hoor verhalen over (oudere) mensen die het leven niet meer zien zitten mede vanwege de restricties en voortdurende berichtgeving vanuit de media. Om nog maar te zwijgen over de discussies en ruzies die plaatsvinden over dit onderwerp.

De realiteit

Kinderen en volwassenen die zich laten vaccineren om maar weer op vakantie of naar dat leuke festival te kunnen gaan. Het zijn een tweetal trieste redenen waardoor men zich toch laat vaccineren of laat testen. Er worden geen vragen gesteld. Een kritische blik wordt meestal geassocieerd met dat van een complottheorist. Het maakt ook niet uit op welk denkniveau je zit, dat is niet eens het belangrijkste. Het heeft bij mij ook even geduurd voordat ik erachter kwam dat de wereld waarin ik al die tijd heb geleefd toch iets anders in elkaar zit dan ik altijd dacht en had geleerd op school. En ja, dat was even slikken.

Bronnen

Op het internet zijn vele alternatieve bronnen te vinden die je op een andere manier naar het nieuws laten kijken. Dit in de hoop dat je niet zomaar iets aanneemt alszijnde de waarheid, maar zelf je logische verstand gebruikt. James Corbet is zo’n dergelijke bron die in zijn publicaties verwijst naar openbaar toegankelijke documenten en studies die zijn beweringen onderbouwen en ondersteunen. Ik raad u eens aan om uw zoektoch daar te beginnen.