Leestijd: 2 minuten

Ineens duiken er over de gehele wereld virussen op die zijn waargenomen in bijvoorbeeld rioolwater. Een simpele zoekopdracht op o.a. virus laat u de verschillende nieuwsberichten hieromtrent zien. Zo is te lezen dat een jonge Amerikaan polio zou hebben opgelopen. Het is uiteraard de media die hier weer bovenop duikt om de verschillende agenda’s te dienen en om te zorgen dat men smeekt om het pandemieverdrag. Dit zodat de WHO de regie in handen kan nemen in tijden van een pandemie.

Hieronder een quote uit het betreffende artikel. Neem de tijd om het artikel eens goed door te lezen. Op sites als Delpher kunt u nog meer historische artikelen vinden over o.a. Polio zoals deze.

Dit artikel wordt geüpdatet met verder links voor onderzoek.

Ongevaccineerde jonge Amerikaan loopt polio op, eerste geval in bijna 10 jaar

In 1979 verklaarden de Amerikaanse autoriteiten dat de gevreesde ziekte polio was uitgeroeid na een succesvolle massale vaccinatiecampagne. Maar de luidruchtige anti-vax beweging is druk bezig ook die vooruitgang terug te draaien. In Rockland County, een deel van de Amerikaanse staat New York dat berucht is vanwege het afwijzen van vaccinaties, heeft een jongvolwassene een maand geleden polio opgelopen. De ongevaccineerde patiënt is verlamd maar inmiddels niet meer besmettelijk.

Pogingen van de Verenigde Naties om polio wereldwijd uit te roeien zijn de afgelopen decennia weliswaar zeer succesvol geweest. De ziekte komt nog amper voor. De missie slaagde uiteindelijk niet totaal omdat uiteenlopende religieuze groeperingen in verschillende delen van de wereld zich tegen de vaccinatiecampagnes keerden. Daardoor zijn er nog steeds risicogebieden waar de ziekte opduikt.

Bronnen: