Gecontroleerde (alternatieve)media

Leestijd: 2 minuten

Als je er in je leven achter komt dat het leven er net even anders uitziet dan je gedacht had is dat even slikken. Dat de reguliere of mainstream media daarin een belangrijke rol heeft gespeeld, brengt dat alles in een ander daglicht komt te staan. Als je ‘net wakker ‘bent, dan is de alternatieve media een bron van informatie die je op een andere manier naar een onderwerp of thema laat kijken. Het aanbod van alternatieve mediakanalen is groot en wordt naar mijn mening steeds commerciëler. De afgelopen jaren heb ik veel van deze kanalen gevolgd en viel van de ene verbazing in de andere. Ik nam veel van mijn ervaringen mee in de artikelen die ik schreef, maar kreeg steeds meer twijfel in de oprechtheid van deze kanalen.

Keuzes maken

Al vrij snel maakte ik keuzes. Als het er allemaal te gelikt uitzag, dan haakte ik af. Persoonlijke keuzes hieromtrent zorgde ervoor dat mijn lijstje met alternatieve media een stuk kleiner werd. Het lastige is dat waarheden en onwaarheden met elkaar worden gemixt.

Gevoelsmatig

Als ik terugkijk dan valt op dat het steeds dezelfde namen zijn die terugkomen en op de een of andere manier met het elkaar zijn verbonden. Zo valt op dat Catherin Austin Fitts verbonden is met vrijwel iedereen in de alternatieve media. En dat hoeft niets te betekenen, maar gevoelsmatig klopt het niet. Je trekt dingen in twijfel die door deze kanalen enigszins worden bevestigd. Enigszins, maar niet ten volle. Tevens heb je het gevoel op een gegeven moment stil te staan en dat werkt frustrerend. Je weet dat iets niet klopt, maar kunt het niet zo communiceren naar je omgeving. Dit omdat jezelf twijfelt.

Uiteraard is dit de bedoeling, maar dat betekent dat je opnieuw een stap hebt gemaakt. Bronnen die je eerder gebruikte en vertrouwde ,negeer je nu. Er is wat dat betreft maar één ding belangrijk! Denk logisch na!