Hoe (r)echt is onze kromme geschiedenis?

Leestijd: 2 minuten

Dit is wat me erg bezig houdt. Willen weten wat onze afkomst is en waar we vandaan komen. Met regelmaat hoor ik mensen die ‘wakker ‘ zijn zich afvragen wanneer het omslagpunt was. Met andere woorden, wat was het punt dat de elite besloot om de geschiedenis en daarmee generaties te manipuleren. Ons daarmee dom te houden en te onthouden van ‘echte kennis’. De vraag waarom men dat heeft gedaan lijkt snel te kunnen worden beantwoord. Men wil controle over onze levens en wil dat doorgeven aan hun eigen generatie. Daarvoor hebben ze werkpaarden nodig in verschillende gradaties. Zogenaamde werkpaarden die vooral niet zelf nadenken, maar het wel naar hun zin hebben zodat ze vooral maar niet klagen en zeuren.

Alles in twijfel trekken

Wellicht absurd, maar wel noodzakelijk. Wij worden dagelijks voor de gek gehouden en gemanipuleerd. Dagelijks wordt er een mix van echt -en nepnieuws over ons heen gestrooid waarop we onze eigen mening baseren. De mening die we vervolgens gebruiken om de discussie aan te gaan en welke zorgt voor de grote verdeeldheid die wereldwijd is ontstaan. Ik heb zelf het idee dat men de alternatieve media daarvoor ook gebruikt, in ieder geval een aantal. Maar ook ons dagelijks ritme wordt enigszins gecontroleerd. We luisteren of kijken het nieuws, film of serie. Gaan naar ons werk, school of volgen een studie. Allemaal onderdeel van het systeem, een gecontroleerd systeem. Veel mensen hebben dit geaccepteerd en voelen zich daar goed bij. Gelukkig zijn er ook mensen die zichzelf wel vragen stellen en in twijfel trekken wat ons dagelijks wordt voorgespiegeld. Een voorbeeld daarvan kunt u hier vinden. Vanaf een minuut of negen ziet u wat ik bedoel.

Tijd is kostbaar

Graag had ik een serie willen maken waarin ik voor u uitzoek hoe onze geschiedenis tot dusver is verlopen. Ik had me daarbij voornamelijk willen focussen op de afgelopen 100 jaar, dit om het behapbaar te houden. Maar goed, dit kost veel tijd en de vraag is wat het u en mij oplevert. Het levert u mogelijk alleen nog maar meer vragen op. We kunnen wel zeggen dat we het de afgelopen 100 jaar erg druk hebben gehad. Kanalen en gasleidingen werden gegraven, elektrische installaties werden aangelegd en uiteraard de komst van radio, telefoon, smartphones en internet. Vooral na de wederopbouw (WO2) ging het hard met de ontwikkeling en werden steeds meer consumentartikelen beschikbaar. Mocht u de ontwikkeling interesseren, dan verwijs ik u graag naar de volgende bronnen.

Mensen die echt willen weten gaan zelf op zoek.