Kritische VN-rapporteur

Leestijd: < 1 minuut

Wellicht hebt u tijdens de demonstratie van 2 januari de vele filmpjes voorbij zien komen van absurd geweld tegen demonstranten. Nu is er kritisch geluid te horen van VN-inspecteur Nils Melzer en zorgt voor velen voor een jubelstemming. Echter, realist als ik ben wil ik u even uit de droom helpen. Het moment is natuurlijk wel weer strategisch gekozen en duidt erop dat we nog steeds leven in een democratie waarin we onze stem mogen laten horen. Echter, voor wie werkt dhr Melzer ook alweer? Juist de VN…

En de politievakbonden? Die hebben de verschillende filmpjes ook gezien. Ik ben ontzettend benieuwd naar de agenten met de “vreemde emblemen/logo’s ” die ze droegen. Volgens verschillende bronnen zijn dit eenheden van een Europees samenwerkingsverband. Maar goed, de individuele agent moet dit toch ook opvallen. De agent die normaal gesproken bij u door de straat rijdt laat dit gedrag toch niet zien, toch?

Het machtsvertoon begint echter wel op te vallen en past prima in het plaatje om het gedrag van ons te veranderen.