Leestijd: 2 minuten

Ik maak me wel zorgen om je. Gaat het wel goed met je? Ben je niet veel te veel bezig met dat coronagedoe? Joh, je kunt er toch niets aan doen. Het is niet anders, we willen toch terug naar normaal? Herkent u dit ?

Ik maak me grote zorgen. Zorgen over onze toekomst en die van onze kinderen. Nog nooit heb ik zoveel weerstand gevoelt als nu en voel ik me strijdvaardiger dan ooit. Ik ben echter ook teleurgesteld. Teleurgesteld in een samenleving waarin niet meer inhoudelijk en op basis van kennis gediscussieerd wordt. Een samenleving die niet meer objectief is en waarin geen dialoog meer mogelijk is. Een geautomatiseerde samenleving die ook het vermogen om zelf te kunnen nadenken heeft uitgeschakeld. Een samenleving die geregeerd wordt door mensen die zoveel geld hebben, dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze ermee moeten doen. Het is de elite die ons proefkonijnen maakt van een nieuw project.

Dat je niet hoogopgeleid of een professor hoeft te zijn, dat maakt deze ‘crisis’ wel duidelijk. Je gezonde verstand gebruiken is het allerbelangrijkste. Velen onder ons zijn de realiteit compleet uit het oog verloren, iets wat overigens wel is te verklaren. We willen niet voor de keuze te komen staan om straks geen werk meer te hebben waardoor het inkomen wegvalt. Maar duidelijk is dat we straks wel voor die keuze komen te staan.

Onwerkelijk

Het is echter onwerkelijk dat veel mensen daar niet verder over nadenken en met elkaar over praten. Je krijgt een hele andere discussie met iemand die zich verdiept heeft in de materie. Mocht degene dan toch besluiten zich te laten vaccineren, dan is dat prima. Maar daar gaat het in dit verhaal toch allang niet meer over? Er wordt grote druk uitgeoefend waardoor mensen tegenover elkaar komen te staan. Radio -en tv commercials die je ervan willen overtuigen om het samen te doen en het belang van vaccineren willen aanduiden. De polarisatie in de samenleving is nog nooit zo groot geweest. De media heeft hier een onnoemelijke grote rol in.

Waarom legt men zo’n druk op het vaccineren? Stel uzelf die vraag eens? De meeste mensen kunnen daar niet eens antwoord op geven. Die druk komt ergens vandaan en heeft een doel. Een doel die bij velen onder ons zal worden afgedaan als futuristisch en nonsens. Maar hebt u uzelf bijvoorbeeld al eens afgevraagd waarom u, uzelf zou laten testen als u geen klachten heeft? Dat deed u voor deze ‘crisis’ toch ook niet? En straks moeten we maandelijks testen, waarom? Omdat de waarschijnlijkheid dat er op een gegeven moment wel iets wordt gevonden dan een stuk groter is. Vervolgens komt u alsnog voor de keuze te staan dat u uzelf moet laten vaccineren.

Mensen, ga weer zelf nadenken!!