De waarheid ligt in het midden deel 1

Leestijd: 3 minuten

Politiek, wat houdt dat eigenlijk in? Volgens de Van Dale heeft het de volgende betekenis:

  • alles wat te maken heeft met het besturen van een land, provincie, gemeente enz.: de binnenlandse politiek
  • manier waarop je je doel probeert te bereiken, beleid, gedragslijn; de onderwijspolitiek van de regering
  • de gezamenlijke politici

Politiek bedrijven is dus een manier om één of meerdere doelen te bereiken. Bij de beslissingen die daarbij worden genomen spelen veel verschillende belangen. Belangen, die voor ons als burgers niet altijd even duidelijk zijn. Iets wat op zich ook niet zo onlogisch is aangezien de politiek verre van transparant is, al wil men dat wel doen voorkomen.

Om die ’transparantie’ kracht bij te zetten wordt de mainstream media ingezet om de burger te ‘informeren ‘ en voor velen is dit voldoende. Als men zich echter wat nader in de materie(wat dat ook moge zijn) gaat verdiepen komt men vaak tot verrassende en andere conclusies dan datgene wat je van de mainstream media krijgt te horen.

Nee, dat verdiepen hoeft niet per se via de alternatieve media. Verdiepende antwoorden die veelal leiden tot een andere conclusie en mening vindt u ook op de site van bijvoorbeeld de Rijksoverheid. Het kost u alleen wat meer moeite. M.a.w men vertelt u vaak niet het hele verhaal.

Nieuwsgierig

Ik ben zelf enorm nieuwsgierig aangelegd en wil ‘van de hoed en rand weten’. Wat mij altijd heeft tegen gehouden is het feit dat ik nou eenmaal niet altijd een expert ben of genoeg weet over het thema waarover ik wil schrijven. Maar goed, daar kun jezelf iets aan doen. Door je goed in te lezen en informatie te ordenen en verzamelen kom je al een heel eind. Het is echter cruciaal om daarbij goede en kritische vragen te stellen zonder daarbij direct een oordeel te vellen. Indien je dat doet, ben je in principe al niet meer onpartijdig en hebt dan niet meer goed voor ogen waar het nu daadwerkelijk over gaat. En, ik moet u eerlijk bekennen, dat mislukt ook mij regelmatig.

Corona is ook zo’n thema waarover je niet raakt uitgepraat. Iets wat ook niet zo makkelijk is, aangezien men er in de media ook de hele dag weer over bericht. Corona roept gewoonweg veel vragen op. Zoals gezegd niet bij iedereen. Het verbaast mij werkelijk iedere dag weer hoeveel mensen er alleen maar luisteren wat er in de mainstream media wordt gezegd en niet meer openstaan voor de dialoog. Iedere dag neem ik mij weer voor om niet met andere mensen in discussie te gaan om boze gezichten te voorkomen. Helaas mislukt mij dat dagelijks. Het gaat niet eens om wie er gelijk heeft. Een verhaal heeft immers altijd twee kanten, maar blijkbaar is dit een gepasseerd station. Het is juist deze impasse die we moeten doorbreken om te voorkomen dat er straks mensen worden gevaccineerd met een vaccin waarover nog veel vragen zijn m.b.t de betrouwbaarheid. Het is gewoon eng om te zien dat velen onder ons alleen nog maar een vaccin zien als enige redmiddel. Eng? Waarom eng, de media vertelt ons toch ook dat dit zo is? Tja, en zo werkt het, discussie gesloten.

Belangen

Maar welke belangen spelen er in dit verhaal omtrent Corona. Of laten we zeggen, kunnen er spelen. Het gaat er mij immers om, om niets uit te sluiten. Eerder postte ik al een bericht van voormalig Verenigde Naties medewerker Claire Edward en de invloeden van China op Nederland. En ook in deze twee artikelen zijn verbanden te leggen die ik u graag wil uitleggen. Ik denk dat we juist in deze coronacrises soms teveel gefocust zijn op één ding. We moeten deze in een breder perspectief zetten om de vele belangen te zien die er mee(kunnen) spelen. Uiteraard zoveel mogelijk gebaseerd op de feiten.

China is lid van het World Economic Forum, lid van de Verenigde Naties(VN) en heeft ontzettend veel invloed in o.a. Europa, doordat het veel heeft geïnvesteerd in bedrijven in de landen binnen de EU.

In een document van de VVD uit 2018 wordt helder en duidelijk uitgelegd hoe men tegen China aankijkt en waar we de komende jaren rekening mee moeten houden. Zo is de invloed van de staat op het bedrijfsleven enorm. Bedrijven trekken samen met de Chinese staat(CPC)op en worden hierbij ogenschijnlijk onbegrensd gefinancierd.

Zoals het er nu naar uitziet, zal China in 2030 de grootste economie zijn, en ook politiek een supermacht zijn. Dat hoeft 1 op zichzelf geen probleem te zijn. China hoeft niet ‘gestopt’ te worden. Het punt van zorg is niet zozeer China’s gewicht, maar China’s gedrag.

Lees verder