Leestijd: < 1 minuut

Een zeldzame vertoning, dat kunnen we rustig stellen. Een zichtbaar geïrriteerde Rutte die zich zo goed mogelijk aan zijn script probeerde te houden. En op de achtergrond een groep demonstranten die luid protest aantekenen tegen de maatregelen. Wanneer hebben we dit ooit meegemaakt? En vooral, is dit de opzet naar meer protesten?

Samen met het gezin voor de buis om te luisteren wat onze minister president nu weer voor ernstige boodschap voor ons heeft. Na een aantal minuten hoor ik wat lawaai. Eerst dacht ik nog dat het hier op straat was, maar ik bleef het maar horen. Toen viel het kwartje, toch een demonstratie!

Vervolgens begon het op Twitter ook trending te worden en ging men ook daar los. Maar even terug naar de toespraak. Men, wat een vertoning. Ik begrijp werkelijk niet dat mensen hier nog langer intrappen. Rutte die ik nooit gehoord heb over de griep en die in zijn toespraak ineens praat over dat de griep nog moet komen!

Ik ben normaal gesproken niet zo uitgelaten, maar weet gewoon dat dit niet klopt. Vooral omdat Rutte en het OMT de discussie met overige wetenschappers uit de weg gaan. Dat is voor mij het voornaamste teken dat hier een ander spel wordt gespeeld!