Leestijd: 2 minuten

Kent u het spel SimCity? Het is een simulatiespel waarin je als een soort schepper acteert en een eigen stad kan stichten, inrichten en beheersen. Je probeert je stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiele inwoners en zorgt voor alle mogelijke comforts. Je legt een zo goed mogelijke infrastructuur aan en zorgt voor voldoende werkgelegenheid. Je stad staat in bloei, en je inwoners hebben het naar hun zin. Maar dan. Het wordt wat saai en je besluit dat het anders moet. Je bent toe aan wat leedvermaak en lanceert een natuurramp die zorgt voor angst en chaos in je stad.

Zo langzamerhand moeten we ons afvragen of we ons momenteel niet in een dergelijk spel bevinden. We bevinden ons al maanden in een situatie die we tot dusver nog niet hebben meegemaakt. En het is juist dit feit wat zorgt voor angst en paniek. Angst om je baan te verliezen, angst om je te moeten vaccineren en angstig omdat we niet weten wat er nog gaat komen.

In maart van dit jaar zat ook ik gespannen voor de tv en luisterde naar de persconferenties van Rutte en Bruins. Ik had respect voor de getroffen maatregelen en hield me er strikt aan. Het gekke is dat dit op een gegeven moment veranderde en niet eens weet waar die ommezwaai ineens vandaan kwam. Wellicht is het de berichtgeving geweest vanuit de media. Ik ben blijkbaar gewaarschuwd door mijn eigen bewustzijn en heb de hele gang van zaken eens goed kunnen overdenken.

Ik ging mijzelf vragen stellen en ging op zoek naar informatie, andere informatie. Er zijn talloze alternatieve nieuwssites die berichten wat de mainstream media niet meldt, daarvoor hoeft u niet eens zozeer uw best te doen. Er is echter een vraag die mij tot op de dag van vandaag bezig houdt. Hoe kan het zijn dat de wereldwijde media zich bezig houdt met eenzijdige berichtgeving en wat zit daarachter?